در صنعت تولید و ساخت تلویزیون ها اصطلاحات تخصصی متعددی وجود دارد که شاید بسیاری از کاربران با آنها و معنایی که دارند آشنایی نداشته باشد. NTSC و PAL در تلویزیون دو اصطلاح اختصاصی در تلویزیون های آنالوگ است. در واقع این دو اصطلاح به سیستم رمزنگاری در این تلویزیون ها مربوط می شود و مربوط به زمانی است که هنوز فناوری دیجیتال در صنعت ساخت تلویزیون ها رایج نشده بود.
NTSC مخفف عبارت National Television Standards Committee است که معنای فارسی آن کمیته استانداردهای تلویزیون ملی است. PAL میز مخفف عبارت انگلیسی Phase Alternating Line است که معنی فارسی آن خط فاز متناوب است. اما این دو اصطلاح برای چه موردی در تلویزیون ها به کار می رفت و چه کاربردی داشت. در این مقاله از نمایندگی تعمیر تلویزیون در کرج با توجه به معنی NTSC و PAL در تلویزیون، به کاربردی که این دو واژه دارند می پردازیم.
زمینه کاربرد NTSC و PAL در تلویزیون
NTSC و PAL در واقع دو استاندارد در سیستم پخش آنالوگ تلویزیون هاست. تلویزیون های آنالوگ تا پیش از ورود فناوری دیجیتالی از این دو استاندارد بر اساس موقعیت مکانی که داشتند دنبال می کردند. NTSC مخصوص برخی کشورها از جمله آمریکای شمالی، ژاپن، کره جنوبی و برخی از کشورهای آمریکای غربی است.
در سایر کشورها، خصوصا کشورهای اروپایی نیز از استاندارد PAL استفاده می شود. کاربرد NTSC و PAL در تلویزیون برای رمزگذاری رنگ ها به صورت آنالوگ است و نوع نمایش محتواها و فیلم ها در تلویزیون های خانگی قدیمی را تعیین می کند. در واقع ساخت این سیستم های واحد رمزنگاری شده برای نمایش رنگ ها با این هدف صورت گرفت که تمامی نمایشگرها از هر برند و مدلی که باشند بر اساس یک استاندارد مشخص رنگ ها را نمایش دهند.
آشنایی بیشتر با سیستم های NTSC و PAL در تلویزیون
با توجه به کاربردی که این دو استاندارد دارند، بهتر کمی بیشتر با NTSC و PAL در تلویزیون آشنا شویم. ان تی اس سی که یک سیستم رمزگذاری رنگ ها به شکل آنالوگ است در نمایش دیسک های دی وی دی روی دستگاه های پخش خانگی مورد استفاده قرار می گرفت. به تدریج از این سیستم برای رمزگذاری و نمایش رنگ ها در کانال های تلویزیونی و ماهواره ای نیز استفاده شد.
در واقع از این استاندارد برای نمایش رنگ ها در تلویزیون های رنگی استفاده می شود. PAL نیز دقیقا مشابه NTSC برای مشخص کردن یک کانال رنگی استاندارد برای تمامی نمایشگرها بود که در سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی ایجاد شد. PAL کمی جدیدتر و بهبود یافته تر از NTSC بود و به همین دلیل در بیشتر کشورهای اروپایی و حتی آسیایی از این استاندارد استفاده می شد.
بین ان تی اس سی یا پال کدام را انتخاب کنیم؟
حالا که با معنای NTSC و PAL در تلویزیون آشنا شدیم بیایید به این سوال بپردازیم که ان تی اس سی بهتر است یا پال؟ انتخاب بین این به این بستگی دارد که در کدام موقعیت جغرافیایی هستید. در واقع باید ببینید که آیا در کشوری که ساکن هستید از کدام استاندارد پشتیبانی می شود. ویدئوهایی با استاندارد ان تی اس سی در اغلب کشورها، خصوصا کشورهای آمریکایی پشتیبانی می شود. در نتیجه به صورت کلی باید این استاندارد را در نظر بگیرید تا محتواهای شما نمایش داده شود.
در بسیاری از کشورها که سیستم پال تعریف نشده است، محتواها قابل نمایش دادن نیستند. در نتیجه نمایش تصاویر با استاندارد پال ممکن است با مشکل مواجه شود. اما اگر در محدوده جغرافیایی مورد نظر از پال بیشتر پشتیبانی شود ( مانند ایران ) تولید ویدئویی را بهتر است با استاندارد رمزگذاری رنگی پال انجام دهید تا به این ترتیب تصاویر بهتر و بدون اختلال به نمایش در بیایند.
آیا امکان تبدیل NTSC و PAL به یک دیگر وجود دارد؟
سوال مهم بعدی در خصوص NTSC و PAL در تلویزیون ها این است که آیا می توان این دو سیستم را به یک دیگر تبدیل کرد یا خیر؟ در واقع آیا می شود فایلی که با سیستم ان تی سی اس ضبط و تولید شده را به پال یا به عکس تبدیل کرد؟ بله این امکان وجود دارد که این سیستم ها را به هم تبدیل کنیم، اما در زمان تبدیل فایل پال به ان تی اس سی به این دلیل که تعداد فریم های سیستم پال کمتر است، باید بعد از تبدیل به هر ثانیه از ویدئو 5 فریم اضافه کنیم.
همین کار را باید به صورت بر عکس برای تبدیل فایل ان تی اس سی به پال انجام دهیم به این صورت که باید بعد از تبدیل کردن ویدئوها از هر ثانیه 5 فریم کم شود. با این حال اگرچه می توان ویدئوهای PAL و NTSC را به هم تبدیل کرد، اما بهتر است این کار را انجام ندهیم تا کیفیت تصاویر به مشکل نخورد.
آیا می دانید : از کجا بفهمیم تلویزیون ۴k است یا نه؟
چطور می توان NTSC و PAL بودن فایل ها را تشخیص داد؟
برای تشخیص NTSC و PAL در تلویزیون باید به اندازه فایل های ویدئویی توجه کرد. بر اساس سایز این فایل ها می توان تشخیص داد که استاندارد رمزگذاری رنگی آن پال است یا ان تی اس سی. اگر طول و عرض فایل های ویدئویی 720 در 480 پیکسل باشد یعنی این فایل از استاندارد ان تی اس سی پیروی می کند. اما اگر طول و عرض فایل 720 در 576 باشد، یعنی فایل مورد نظر از استاندارد پال پیروی می کند. البته تعداد فریم ها نیز می تواند در تشخیص پال یا ان تی اس سی بودن فایل ها کمک کند.
اگر تعداد فریم ها بین 23 تا 25 باشد، یعنی فایل مورد نظر پال است. ولی اگر فریم ها 30 بود، یعنی فایل از نوع ان تی اس سی است. با این حال از آنجایی که ممکن است ویدئوها تغییر داده شده باشند، بهتر است از گزینه های دیگری برای تشخیص NTSC و PAL بودن فایل ها استفاده کنید. راحت ترین روش هم این است بعد از لود شدن ویدئو در سمت چپ آن پال یا ان تی اس سی بودن آن را تشخیص دهید.
کیفیت کدام سیستم رمزنگاری بیشتر است؟
NTSC و PAL در تلویزیون هر دو یک محدوده استاندارد رنگی را نمایش می دهند و اساس کاربرد آنها افزایش کیفیت محتواهای ویدئویی است. با این حال اگر بخواهیم از نظر کیفیت این دو سیستم را با هم مقایسه کنیم باید بگوییم که سیستم پال به این دلیل که 100 خط از ان تی اس سی بیشتر دارد، کیفیت بالاتری نیز خواهد داشت. از طرفی با وجودی که نمایشگرها در هر منطقه جغرافیایی بر اساس این استانداردها تعریف شده اند، اما در یک مقایسه کلی سیستم های رنگی ان تی اس سی کمی اشباع رنگی بیشتری در مقایسه پال دارند.